Elisabethstraat 24 | BE-8370 Blankenberge | t +32 50 636 640 | belle.epoque@blankenberge.be

Tentoonstelling

Dakterras

dakterras

Neem je de lift naar het bovenste verdieping, dan kom je uit op het dakterras van het Belle Epoque Centrum. Je kan er genieten van het uitzicht op de mozaïek bank, gemaakt uit honderden tegeltjes die uit verschillende Blankenbergse belle-époquehuizen komen. Op dit terras vinden we tevens prachtige authentieke glasramen.

2de verdieping

1ste verdiep

Aan de hand van allerlei leuke activiteiten op de tweede verdieping, kom je meer te weten over de lokale bevolking, het vissersleven, hoe het was om een bezoekje te brengen aan het strand, hoe het toerisme bloeide, welke kledij men droeg en naar welke muziek men luisterde. Daarnaast zie je hoe Blankenberge genoot van de grote realisaties zoals de Pier, het Casino, de haven, de dijk en de Paravent.

1ste verdieping

2de verdiep

Ga je een verdieping lager, dan leer je meer over hoe de grote hotels hun bloei kenden in de belle-époqueperiode en hoe de kunstenaars de elite volgden. Aan de hand van filmbeelden zie je hoe naar het strand gaan een heuse belevenis was en hoe Blankenberge z’n uitbreiding kende. Op deze verdieping kom je ook meer te weten over het wereldgebeuren van de belle-époqueperiode en zie je hoe men tegels en tegeltableaus gebruikte om kamers te decoreren.

Bel-etage

Bel-etage

Waan je een echte edelman of edelvrouw in deze volledig ingerichte woonkamer uit 1894! Professionelen hebben ervoor gezorgd dat deze woonkamer identiek werd gedecoreerd zoals die eruit zag in de belle époque.

Sous-sol

sous-sol

In contrast met de bel-etage, komen we terecht in de ‘sous sol’ waar het personeel van ‘Madame’ en ‘Monsieur’ vertoefden om het eten klaar te maken en de laatste roddels van de buren te delen.

Tipje van de sluier

Hover met je muis over de afbeelding om het beeld van nu te visualiseren.

 

© Copyright 2009, Autonoom Gemeentebedrijf Blankenberge - All Rights Reserved